7.jpgDer blev spillet i koncertsal, optrådt på stadion, marcheret til bymarch i Vejen i Sønderjylland. I 4 dage emmede byen af musik, og centrum til at huse de omkring 1200 deltagere var Vejen Idrætscenter. Alt logistik var i orden - imponerende.

I Brass Band-konkurrencen deltog 15 Brass Bands. Meget velspillende, og det overraskede positivt hvordan orkestre, der nærmere var ensembler, og langt fra fuldt besatte Brass Bands, havde så fin en klang, så godt et kammermusikalsk samspil og så mange gode solister.

Harmoniorkester-konkurrencen havde 9 deltagende orkestre, og her var standarden også høj. Det øvrige danske musikliv kan finde stor inspiration her.

 

 Der blev spillet i koncertsal, optrådt på stadion, marcheret til bymarch i Vejen i Sønderjylland. I 4 dage emmede byen af musik, og centrum til at huse de omkring 1000 deltagere var Vejen Idrætscenter. Alt logistik var i orden - imponerende.

I Brass Band-konkurrencen deltog 15 Brass Bands. Meget velspillende, og det overraskede positivt hvordan orkestre, der nærmere var ensembler, og langt fra fuldt besatte Brass Bands, havde så fin en klang, så godt et kammermusikalsk samspil og så mange gode solister. Det øvrige danske musikliv kan finde stor inspiration her.

 
Harmoniorkester-konkurrencen havde 9 deltagende orkestre, og her var standarden også høj. Det øvrige danske musikliv kan finde stor inspiration her.

 

 


Som dirigenter er tattoo og bymarcher uden for vores aktivitetsområde i det spillende nu, men igen var det imponerende at se de mange velspillende musikere spille rent og afbalanceret, og ofte mens der både gås, svinges, danses. Det tyder på dygtige instruktører, megen øvelse og engageret indstilling. Der deltog også mange trommekorps og tambourkorps.

Fra Danske Orkesterdirigenter deltog Lennart Blak Jensen, der var dommer til Brass Band- og harmoniorkester-konkurrencerne, og Steen Finsen, som også var projektsekretær i et unge-demokrati-projekt, som vores paraplyorganisation AKKS har fundraiset, der vil sætte fokus på unge i foreningsarbejde i garderne/foreningerne. Lennart hørte alle indendørs spillende orkestre, og deltog i dommermøder. Lennart siger: 'Der er tydeligvis et blomstrende musikliv i de unge rækker i LGF, kvaliteten er høj. Det lover godt for fremtiden'.

Hinnerup Garden vandt Brass Band-konkurrencen og Vejen Garden vandt harmoniorkesterkonkurrencen. Samlet vinder af DM for bygarder i flere discipliner blev Vejen Garden med Slagelse Garden som nummer 2 og Roskilde Garden som nummer 3.

Landsgardeforeningen (LGF) har 2500 medlemmer landet over fordelt i ca. 50 lokale garder/foreninger, og har i sin Vision stående: 'Landsgardeforeningen, LGF, fremmer børn og unges livsfærdigheder gennem optræden med musik'.

Læs mere om Landsgardeforeningen: www.lgf.dk

Tekst: Steen Finsen
Foto: Vejen Garden
8.7.2019